Главная » 2009 » Февраль » 14 » Як зробити квартиру затишною
21:53
Як зробити квартиру затишною

Як зробити квартиру затишною 


1. Зонуючи великий простір 

Тотальна мода на вільне планування, квартири-студії й сполучені кухні-їдальні має свої підводні камені. Будь-який архітектор скаже вам, що просто знести стіни - недостатньо. Не розділена на підзони велика площа дуже скоро може почати пригнічувати. Заберіть перегородки між кімнатами, об'єднайте їх з коридорами і кухнею - і ви отримаєте абсолютно нове приміщення, де, як скоро виявиться, вам зовсім не подобається жити. Чому? Тому що чисто психологічно нам потрібно декілька різних місць для різних занять. 

Нам потрібно, щоб були окремі, хоча б умовно відокремлені зони, де б ми могли спокійно мережу і пообідати, не відчуваючи за спиною двадцяти метрів порожнього простору, щоб був затишний куточок, де б ми могли усамітнитися з книгою, і так далі. 

Перше правило планування відкритого простору - хоча б візуально розділити зони різного функціонального призначення - готування, прийому їжі, перегляду телевізора, роботи, відпочинку, спілкування ... Це можна зробити за допомогою: 

а) різної текстури підлоги; 
б) перепаду висоти стелі або арки між кухонною й вітальні зоною; 
в) декількох колон; 
г) світлового завіси (звичайно їдальня висвітлюється більш яскраво, а кухня знаходиться у напівтемряві, де підсвічуються тільки робочі поверхні); 

д) "барної стійки" чи якихось інших предметів інтер'єру, що виступають у ролі бар'єру. 

2. Виганяємо запахи, відсікаємо звуки 

Студія - це звичайно, добре, але є одне "але". Коли ми готуємо, у нас пригоряють котлети, тікає молоко і т. д. Ситуація - як у рекламі, тільки з точністю до навпаки: "А запах! Цей запах! .. "Ми-то з вами добре, провітрили - і забули. А м'які меблі? А килими? А портьєри? Тканини вбирають запахи, як губка. Якщо ви часто готуєте дома, зробіть розсувну перегородку між кухонною й вітальні зоною - у будь-який момент кухню можна буде відкинути. До того ж, перегородка - це й звуковий екран. 

3. Обставляємо просторі кімнати 

У дуже великих приміщеннях не варто розставляти меблі виключно по периметру. 

Навіщо вам потрібно, щоб кімната нагадувала армійський плац або танцклас? Заповнити центр можна "обідньої групою" або просто гостьовим диваном. 

4. "Розширюємо" маленьке приміщення 

У вас типова квартира з малесенькою кухнею і не дуже просторими кімнатами? Візуально збільшити простір можна за допомогою: 

а) поздовжнього напрямку мостин або малюнка паркету; 
б) дверей зі склом, дзеркальних стулок шаф-купе та просто дзеркал; 
в) розосередженого освітлення. 

Існує поширена думка, що світлі тони візуально розширюють приміщення. Але в дуже маленьких кімнатах, наприклад, 8 кв. м, білі шпалери проблему не вирішать. Навпаки, на багатьох маленьке світле приміщення діють гнітюче, викликаючи асоціації з амбулаторією або сортувал. Маленьку кімнату краще зробити яскравою, як скринька. 

А якщо ви боїтеся колірного "перевантаження", залишіть одну стіну світлим та однотонної. 

5. "Піднімає" стелю 

Якщо ви хочете візуально збільшити висоту стелі, можна зробити його різнорівневим, наприклад, у коридорах нижче, а в кімнатах вище. Занижений стеля при вході в приміщення створює ілюзію більш високих стель в житлової частини квартири. 

Інший спосіб візуально "підняти" стелю - вибрати шпалери з вертикально йде малюнком - наприклад, в класичну смужку. 

6. Повторюємо елементи 

Якщо ви використовуєте в інтер'єрі пластичні елементи - арки, вигнуті стіни, криволінійні подіуми або стійки - обов'язково де-небудь повторіть ці лінії ще раз. Золоте правило дизайнера інтер'єру: всі виразні деталі повинні знаходити відлуння у сусідніх, одночасно переглядати елементи. 

Однак не варто будувати надто багато арок - у вас все-таки сучасна квартира, а не палацова анфілада. 

7. Вибираємо двері та вікна 

Якщо вам подобаються розсувні двері - вибирайте купе на двох направляючих - верхній і нижній. Двері з одним верхнім кріпленням дуже нестійка: найменший протяг - і вона "гуляє". З таким купе ви раз у раз будете прокидатися ночами від противного деренчання. 

Що б ви не вибрали, всі двері, які видно одночасно, повинні бути в одному стилі. 

"Дверна різноголосиця" дуже псує загальне враження. 

Те ж саме відноситься і до вікон. До речі, краще всього виглядають вікна з симетричними палітурками - не варто прагнути до асиметрії вікон там, де можна її уникнути. 

8. Чого не варто робити на кухні 

Кухня являє собою арену, де можна спостерігати "єдність і боротьбу" трьох протилежностей - плити, мийки і холодильника. Кожен з цих елементів повинен мати хоча б мінімум власного простору, але в той же час вони не повинні відстояти далеко один від одного. І не ставте між ними заважають рухатися перешкоди - це створить на вашій кухні джерело постійного роздратування (ось вона - часта причина "кухонних" сімейних сварок!). 

Якщо ви вирішили поставити на кухні гарнітур з окремо стоїть "островом", Розплануйте його місце так, щоб з усіх чотирьох сторін залишалися проходи не менше метра - інакше їм буде незручно користуватися - і вам гарантовано ще одне джерело роздратування. 

Стіни кухні можна закрити так званим кухонним "фартухом". 

Цей рада актуальна перш за все для старих будинків, куди часто навідуються комунальні служби - міняти проводку, батареї, газові труби ... При установці кухонного гарнітура не закладайте наглухо доступи до цих самих комунікацій. Майте на увазі, що зняти Целікова "фартух" із пластику набагато простіше, ніж розбивати кахельну плитку. 

9. Чи вам потрібен подіум? 

Така начебто гарна штука як подіум часто обертається вивихнутий суглобами і розбитими дитячими колінами. Багато людей, які влаштували у себе вдома "сходинки", скаржаться на те, що це виявилося дуже незручно. Якщо є можливість зонувати простір якось інакше, підлогу краще залишити без перепадів. 

До того ж, ніж півмільярда вище, тим стелю нижче. І, відповідно, повітря, настільки дорогоцінного в міських умовах, менше. 

10. Боремося з повінню 

Не варто піднімати підлога у ванній і туалетної кімнатах: вода має властивість текти вниз. І якщо під час вашої відсутності, не дай Бог, лопне труба чи кран - можуть постраждати паркетні підлоги, ламінат, меблі, сусіди знизу ... Запобігти цю проблему легше, ніж її вирішити: зробіть невелику поріжок. Якщо аварія невелика (наприклад, потік вентиль), а шви по периметру закладені герметично, такий "резервуар" заповниться не раніше, ніж через 12 годин - людина ж заходить у ванну в середньому кожні 4-6 годин, так що, швидше за все, до потопу справа не дійде. 

І останнє: не забувайте, що туалет є не тільки у вас. 

Якщо ви затіяли перепланування, прослідкуйте, щоб спальня не опинилася поруч з сусідським санвузлом. Шум спускається води буде для вас навряд чи найприємнішим піснями. Хоча один мій знайомий, пам'ятається, заспокоював себе тим, що це найбільш живий "природний" звук серед технічних міських шумів.


Просмотров: 3430 | Добавил: nas | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
More info
Image gallery
contact
Phone: +7 495 287-42-34 Email: info@ucoz.com
CHARLES S. ANDREWS
3139 Brownton Road
Long Community, MS 38915
Location in google Maps